Stwórzmy wspólnie Kalendarium polskich mikronacji!
Więcej tutaj, ale jeśli ktoś nie posiada tam konta, można pisać w tym wątku.
Kalendarium polskich mikronacji do 2005 roku
- Fryderyk Orański • Stempel
- Generaloberst

- wyksztalcenie: doktor net
-
Odznaczenia Pruskie
Odznaczenia Bawarskie
Odznaczenia Saskie
Re: Kalendarium polskich mikronacji do 2005 roku
Niestety ale niewiele mogę pomóc, gdyż w 2005 miałem raptem 1 rok. Poza tym wtedy jeszcze Vaarland nie powstał, także nie będzie żadnych wydarzeń związanych z naszym kontynentem. Najwcześniejsze etapy powstawania vaarlandu to 2007 rok. Wtedy została odkryta wyspa Templaria, która przynależała do kontynentu Orientyki. W 2008 roku powstała Rzeczpospolita Obojga Narodów i Królestwo Acri. Później w 2009 powstała Wielka Polondia, Królestwo Francji, Królestwo Skarlandu (Skarland wywodzi się z Królestwa Acri) prócz tego pod koniec 2009 roku powstało Królestwo Nordii. To właśnie wtedy na przełomie 2009/2010 (raczej 2010) powstał cały kontynent Vaarland.
Także gdyby kalendarium się rozszerzyło w przyszłości i objęło kolejne 5 lat, to postaramy się z pewnością dopomóc.
Także gdyby kalendarium się rozszerzyło w przyszłości i objęło kolejne 5 lat, to postaramy się z pewnością dopomóc.
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae

Re: Kalendarium polskich mikronacji do 2005 roku
Dziękuję za pomoc. Może zrobimy kalendarium z późniejszymi datami, ale gdyby było wszystko na raz to zapał od razu by padł, więc lepiej podzielić to na etapy.Friedrich von Baden pisze: ↑26 gru 2023, 23:57 Niestety ale niewiele mogę pomóc, gdyż w 2005 miałem raptem 1 rok. Poza tym wtedy jeszcze Vaarland nie powstał, także nie będzie żadnych wydarzeń związanych z naszym kontynentem. Najwcześniejsze etapy powstawania vaarlandu to 2007 rok. Wtedy została odkryta wyspa Templaria, która przynależała do kontynentu Orientyki. W 2008 roku powstała Rzeczpospolita Obojga Narodów i Królestwo Acri. Później w 2009 powstała Wielka Polondia, Królestwo Francji, Królestwo Skarlandu (Skarland wywodzi się z Królestwa Acri) prócz tego pod koniec 2009 roku powstało Królestwo Nordii. To właśnie wtedy na przełomie 2009/2010 (raczej 2010) powstał cały kontynent Vaarland.
Także gdyby kalendarium się rozszerzyło w przyszłości i objęło kolejne 5 lat, to postaramy się z pewnością dopomóc.![]()