Kalendarium polskich mikronacji do 2005 roku

Najbardziej popularne miejsce do rozmów i dyskusji.
Awatar użytkownika
Ignacy K Stempel
Kontakt:

Kalendarium polskich mikronacji do 2005 roku

Post autor: Ignacy K »

Stwórzmy wspólnie Kalendarium polskich mikronacji!

Więcej tutaj, ale jeśli ktoś nie posiada tam konta, można pisać w tym wątku.
Ignacy Kowalski

Obywatel Sarmacji

Polecam Czarnolesianka Group
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel
Generaloberst
Generaloberst
wyksztalcenie: doktor net

Odznaczenia Pruskie

Odznaczenia Bawarskie

Odznaczenia Saskie

Re: Kalendarium polskich mikronacji do 2005 roku

Post autor: Fryderyk Orański »

Niestety ale niewiele mogę pomóc, gdyż w 2005 miałem raptem 1 rok. Poza tym wtedy jeszcze Vaarland nie powstał, także nie będzie żadnych wydarzeń związanych z naszym kontynentem. Najwcześniejsze etapy powstawania vaarlandu to 2007 rok. Wtedy została odkryta wyspa Templaria, która przynależała do kontynentu Orientyki. W 2008 roku powstała Rzeczpospolita Obojga Narodów i Królestwo Acri. Później w 2009 powstała Wielka Polondia, Królestwo Francji, Królestwo Skarlandu (Skarland wywodzi się z Królestwa Acri) prócz tego pod koniec 2009 roku powstało Królestwo Nordii. To właśnie wtedy na przełomie 2009/2010 (raczej 2010) powstał cały kontynent Vaarland.

Także gdyby kalendarium się rozszerzyło w przyszłości i objęło kolejne 5 lat, to postaramy się z pewnością dopomóc. :)
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae

Obrazek
Awatar użytkownika
Ignacy K Stempel
Kontakt:

Re: Kalendarium polskich mikronacji do 2005 roku

Post autor: Ignacy K »

Friedrich von Baden pisze: 26 gru 2023, 23:57 Niestety ale niewiele mogę pomóc, gdyż w 2005 miałem raptem 1 rok. Poza tym wtedy jeszcze Vaarland nie powstał, także nie będzie żadnych wydarzeń związanych z naszym kontynentem. Najwcześniejsze etapy powstawania vaarlandu to 2007 rok. Wtedy została odkryta wyspa Templaria, która przynależała do kontynentu Orientyki. W 2008 roku powstała Rzeczpospolita Obojga Narodów i Królestwo Acri. Później w 2009 powstała Wielka Polondia, Królestwo Francji, Królestwo Skarlandu (Skarland wywodzi się z Królestwa Acri) prócz tego pod koniec 2009 roku powstało Królestwo Nordii. To właśnie wtedy na przełomie 2009/2010 (raczej 2010) powstał cały kontynent Vaarland.

Także gdyby kalendarium się rozszerzyło w przyszłości i objęło kolejne 5 lat, to postaramy się z pewnością dopomóc. :)
Dziękuję za pomoc. Może zrobimy kalendarium z późniejszymi datami, ale gdyby było wszystko na raz to zapał od razu by padł, więc lepiej podzielić to na etapy.
Ignacy Kowalski

Obywatel Sarmacji

Polecam Czarnolesianka Group
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karczma pod Czarnym Orłem”