Dni Postępu 2023

Najbardziej popularne miejsce do rozmów i dyskusji.
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel

Dni Postępu 2023

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

​​​​​​​Obrazek

Szanowni państwo, z wielką przyjemnością przychodzi mi dziś zaprosić was wszystkich na Dni Postępu organizowane z okazji obchodów już 5. Rocznicy powstania Koribi.

Nasz mały naród niemalże od zarania naszego państwa wyjątkową uwagę poświęcał właśnie postępowi nauki. Właśnie dlatego świętujemy razem z rocznicą dni postępu, by móc wspólnie cieszyć się i podziwiać osiągnięcia osób z całego świata zafascynowanych otaczającą ich rzeczywistością która nie stawia żadnych ograniczeń.

Dlatego KAŻDY CHĘTNY jeżeli tylko zechce będzie mógł otrzymać miejsce pod własną wystawę aby mógł on podzielić się swoimi dokonaniami, spostrzeżeniami, umiejętnościami i wiedzą z innymi.
Dla wszystkich chętnych organizatorzy znajdą miejsce ale by móc je uprzednio przygotować zgłoszenia wszystkich chętnych do otwarcia własnej wystawy prosimy uprzednio kierować do organizatorów drogą prywatną.
(@Albert Fryderyk de Espada, Dsc - "ewarez") 

Zapytacie jednak jaki temat ma mieć wystawa naukowa. Odpowiedz tak prosta jak i prozaiczna, praktycznie dowolny, zawansowany prototyp wojskowy czy też cywilny, czemu nie, nowe urządzenia lub maszyna. kogoś zainteresuję, odkrycie lub eksperyment naukowy, to jedynie przykłady wielu możliwości jakie posiadacie by móc się wykazać i zainteresować odwiedzających swoją wystawą.

Obrazek

W całym wydarzeniu chodzi o to by możliwie najwięcej osób zaprezentowało się możliwie z najlepszej strony, ciekawymi pomysłami, innowacyjnością lub po prostu prezentacją która zaciekawi publikę. A właśnie to może zaważyć o liczbach w glosowaniu na najlepszą wystawę Dni Postępu 2023 gdzie wyłoniona i nagrodzona zostanie najciekawsza wystawa oraz jej prowadzący. 

Jeżeli zaś nie jesteś zainteresowany prowadzeniem wystawy nic nie szkodzi. Dni Postępu są również dla ciebie, właśnie twoja obecność jest kluczowa dla całego wydarzenia. W końcu jaki sens ma wystawa jeżeli nie ma kto jej oglądać. Dlatego musisz bacznie obserwować każdą wystawę by wytypować później najlepszą.

W ostatnich dniach Dni Postępu odbędzie się głosowanie dla publiczności która zdecyduje która wystawa przyciągnęła ich uwagę a zwycięzcy mogą liczyć na nagrody od organizatorów.
Kolejno pierwsze, drugie oraz trzecie miejsce będzie nagrodzone 1 000Ɉ, 500Ɉ oraz 250Ɉ

Serdecznie zapraszamy rzucić okiem a może nawet zostać na dłuższą rozmowę!
Ostatnio zmieniony 14 paź 2023, 21:00 przez Albert Fryderyk de Espada, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
August von Hohenzollern Stempel
Feldmarschall
Feldmarschall

Odznaczenia Pruskie

Odznaczenia Bawarskie

Odznaczenia Saskie

Odznaczenia Wirtemberskie

Odznaczenia Badeńskie

Re: Dni Postępu 2023

Post autor: August von Hohenzollern »

Bardzo dziękuję za zaproszenie
JCM August von Hohenzollern
z łaski Bożej cesarz niemiecki, król Prus, etc... etc...
Awatar użytkownika
Friedrich von Baden Stempel
Generaloberst
Generaloberst

Odznaczenia Pruskie

Odznaczenia Bawarskie

Odznaczenia Saskie

Odznaczenia Badeńskie

Post autor: Friedrich von Baden »

Bardzo dziękujemy za podzielenie się z nami taka inicjatywą. Chętnie skorzystamy.
Swoją drogą, kiedyś też wpadłem na podobny pomysł, i myślałem o organizacji czegoś podobnego w Niemczech. :)
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc

Obrazek
Awatar użytkownika

Friedrich von Baden pisze: 13 paź 2023, 19:15 Bardzo dziękujemy za podzielenie się z nami taka inicjatywą. Chętnie skorzystamy.
Swoją drogą, kiedyś też wpadłem na podobny pomysł, i myślałem o organizacji czegoś podobnego w Niemczech. :)
Tego roku Dni Postępu goszczą w Koribi zaś w przyszłym organizatorem będzie ZKRR. Kto wie może i Cesarstwo się przyłączy do inicjatywy i co roku będziemy urządzać wystawy gdzie indziej.
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Friedrich von Baden Stempel
Generaloberst
Generaloberst

Odznaczenia Pruskie

Odznaczenia Bawarskie

Odznaczenia Saskie

Odznaczenia Badeńskie

Post autor: Friedrich von Baden »

Albert Fryderyk de Espada pisze: 13 paź 2023, 19:20
Friedrich von Baden pisze: 13 paź 2023, 19:15 Bardzo dziękujemy za podzielenie się z nami taka inicjatywą. Chętnie skorzystamy.
Tego roku Dni Postępu goszczą w Koribi zaś w przyszłym organizatorem będzie ZKRR. Kto wie może i Cesarstwo się przyłączy do inicjatywy i co roku będziemy urządzać wystawy gdzie indziej.
Ooo. W takim razie skoro to taka fajna inicjatywa międzynarodowa, to chętnie możemy spróbować się włączyć i w przyszłości to zorganizować.

Tylko jaki wynalazek powinien nas reprezentować, skoro np. dajmy na to silnik rakietowy to u nas by było troszkę science fiction, zaś dla Leocji, czy Samracji to raczej normalność... :|
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc

Obrazek
Awatar użytkownika

Friedrich von Baden pisze: 13 paź 2023, 19:24
Albert Fryderyk de Espada pisze: 13 paź 2023, 19:20
Ooo. W takim razie skoro to taka fajna inicjatywa międzynarodowa, to chętnie możemy spróbować się włączyć i w przyszłości to zorganizować.

Tylko jaki wynalazek powinien nas reprezentować, skoro np. dajmy na to silnik rakietowy to u nas by było troszkę science fiction, zaś dla Leocji, czy Samracji to raczej normalność... :|
W zeszłym roku obok, hydroplanów mieliśmy samochody z XIX wieku oraz stronę autorstwa @Alfred Fabian "Przeboje Mikroświata.
Różne rzeczy się więc mogą trafić.
ObrazekObrazekObrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karczma pod Czarnym Orłem”