Samemu chyba nigdy nie grałem w HOI4, ale może kiedyś zagram, szczególnie jak dane mi będzie poprowadzić nasz naród.
[HOI4] Niemcy w modzie
- Karol Józef Wittelsbach • Stempel
- Generalleutnant

-
Odznaczenia Bawarskie
Odznaczenia Badeńskie
Re: [HOI4] Niemcy w modzie
Cesarstwo Niemieckie w modzie do HoI4... co to będzie... 
Samemu chyba nigdy nie grałem w HOI4, ale może kiedyś zagram, szczególnie jak dane mi będzie poprowadzić nasz naród.

Karol Józef
z łaski Bożej król Bawarii,
hrabia palatyn Renu,
książę Bawarii, Frankonii i w Szwabii

z łaski Bożej król Bawarii,
hrabia palatyn Renu,
książę Bawarii, Frankonii i w Szwabii

- Robert Drenin • Stempel
Mam w planach moda wydać w takiej jakby wersji "Demo", niedokończonego, ale już przynajmniej grywalnego. Będzie to wtedy, gdy pojawią się wszystkie kraje na mapie, a gra nie będzie już się wykrzaczać.Karol Józef Wittelsbach pisze: ↑08 gru 2023, 22:38 Cesarstwo Niemieckie w modzie do HoI4... co to będzie...
Samemu chyba nigdy nie grałem w HOI4, ale może kiedyś zagram, szczególnie jak dane mi będzie poprowadzić nasz naród.![]()
![]()
To już tyle zostało do nazwania:

- Friedrich von Baden • Stempel
- Generaloberst

-
Odznaczenia Pruskie
Odznaczenia Bawarskie
Odznaczenia Saskie
Odznaczenia Badeńskie
Można się wzorować na realnych prowincjach. o ile je Pan przeniósł to nie powinien mieć z tym problemu. Jak potrzeba pomocy, to podeślę nazwy, albo screen z gry, ale to chyba już jutro.
Przy okazji, mam pomysł, że Cesarz powinien być władcą naszego państwa, ale my powinniśmy być jako doradcy i dowódcy. Bo de facto to my zajmujemy się tym wojskiem. Także może kiedyś byśmy sie dogadali i ja bym przygotował projekty postaci, w sensie, że jakie cechy, jakie bonusy, jaki rodzaj wojska, itd.
Przy okazji, mam pomysł, że Cesarz powinien być władcą naszego państwa, ale my powinniśmy być jako doradcy i dowódcy. Bo de facto to my zajmujemy się tym wojskiem. Także może kiedyś byśmy sie dogadali i ja bym przygotował projekty postaci, w sensie, że jakie cechy, jakie bonusy, jaki rodzaj wojska, itd.
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc

- Karl von Wettin • Stempel
- Feldmarschall

- wyksztalcenie: mgr.net.prawa
-
Odznaczenia Pruskie
Odznaczenia Bawarskie
Odznaczenia Saskie
Odznaczenia Badeńskie
Ja mogę być jako doradca polityczny z cechą chyba financial expert
Ten który odejmuje fabryk dóbr konsumpcyjnych.
Książę Fryderyk jako silent workhorse
Książę Fryderyk jako silent workhorse
Karl II,
v G.G. König von Sachsen
Großherzog von Sachsen-Weimar-Eisenach
Herzog von Sachsen-Meiningen, Sachsen-Altenburg, Sachsen-Coburg und Gotha
Fürst von Waldenburg
Landgraf von Thüringen
Markgraf von Oberlausitz,
v G.G. König von Sachsen
Großherzog von Sachsen-Weimar-Eisenach
Herzog von Sachsen-Meiningen, Sachsen-Altenburg, Sachsen-Coburg und Gotha
Fürst von Waldenburg
Landgraf von Thüringen
Markgraf von Oberlausitz,
Akurat nie przenosiłem ich z gry, bardziej były brane z tej mapy:Friedrich von Baden pisze: ↑09 gru 2023, 19:03 Można się wzorować na realnych prowincjach. o ile je Pan przeniósł to nie powinien mieć z tym problemu. Jak potrzeba pomocy, to podeślę nazwy, albo screen z gry, ale to chyba już jutro.
Przy okazji, mam pomysł, że Cesarz powinien być władcą naszego państwa, ale my powinniśmy być jako doradcy i dowódcy. Bo de facto to my zajmujemy się tym wojskiem. Także może kiedyś byśmy sie dogadali i ja bym przygotował projekty postaci, w sensie, że jakie cechy, jakie bonusy, jaki rodzaj wojska, itd.![]()
Ale i tak uproszczone zostały, aby aż tak nierozdrabniać, by zbyt, że tak powiem kolokwialnie, "nadziubdziane" byłoby, a chodzi też o to, by mapa była jednak przejżysta. Jednakże orientacyjne wzięcie nazw od States z faktyczniej gry jest bardzo dobrym pomysłem, więc w razie czego, mogę też tak zrobić.
A odnośnie doradców i dowódców, to oczywiście taki jest plan i to nawet dla każdej mikronacji tak będzie wyglądać, choć pewnie trochę osób się utworzyć fikcyjnie, ponieważ wbrew pozorom, nas jest za mało (przykładowo w ZKRR dowódcą mógłbym być też ja i Tow. Molotin, ale na tym się kończy, a mogłoby być jednak trochę więcej dowódców).
Natomiast wszystko w swoim czasie i z tym z pewnością jeszcze przyjdę do Cesarstwa Niemieckiego, natomiast jak widać, to jeszcze mapa jest w okresie tworzenia. Aczkolwiek i tak jesteśmy bardzo do przodu, bo jednak już wgrana mapa do gry, to jest baaardzo spory postęp.
- Generaloberst

-
Odznaczenia Pruskie
Odznaczenia Bawarskie
Odznaczenia Saskie
Odznaczenia Badeńskie
Dobrze, zatem gdyby jeszcze była potrzebna jakaś nasza pomoc, to chętnie pomożemy. Prosimy jedynie sie zgłosić, konkretnie powiedzieć co i jak, a już my postaramy się jak najlepiej zadość uczynić Waszej prośbie. 

To przesyłam całokształt Cesarstwa Niemieckiego:

Pytanie z pewnością z pokroju głupich, ale aby formalności stało się zadość, to upewniam się, ale użyć tej flagi w modzie?

Pytanie z pewnością z pokroju głupich, ale aby formalności stało się zadość, to upewniam się, ale użyć tej flagi w modzie?
- Generaloberst

-
Odznaczenia Pruskie
Odznaczenia Bawarskie
Odznaczenia Saskie
Odznaczenia Badeńskie
Piękne Niemcy, piękna flaga. Zgadza się wszystko. 

To oto pewien spoiler z gry, aby też tak pokazać, co powstaje już. Jednakże oczywiście portret Cesarza Niemiec został wygenerowany przez AI, aby zachować też taki "rysunkowy/malowany" styl, aczkolwiek jeżeli akurat ten portret jednak nie pasuje, to oczywiście możemy podmienić na spokojnie:

(Zastowany portret obecnie w modzie)
A tutaj zdjęcie z moda:

A tutaj zdjęcie z moda:

- Generaloberst

-
Odznaczenia Pruskie
Odznaczenia Bawarskie
Odznaczenia Saskie
Odznaczenia Badeńskie
Ładnie.