Myślę, że spokojnie mogę przyznać rację WKM.Karl August von Wettin pisze: ↑02 sty 2023, 20:18Jeśli chodzi o tę sprawę to obecnie jest to już raczej bez sensu. Nie chciałbym bardziej zaginać realizmu niż robiłem to dotychczas czyli pancernik budowany w rok. Raczej należałoby przyjąć że rzez te trzydzieści dwa lata przeskoku cała flota została już zbudowana.August von Hohenzollern pisze: ↑01 sty 2023, 23:35 Ja uważam że możemy zostać tacy jak jesteśmy.
Od dzisiaj wszystko się zmienia.
Ale budowa nowych okrętów musi trwac
Skoro flota zbudowana, to dobrze byłoby gdzieś przedstawić jakiś spis tego co ta nasza marynarka ma. Bo praktycznie od samego początku istnienia państwa niemieckiego, WKMość coś buduje. Jedynie nigdzie nie jest to udokumentowane poza stocznią.
Mamy wątki poświęcone piechocie, mamy wątki kawalerii itd. Jednak nie mamy wątków związanych z marynarką, prócz tych, które dotyczą grup operacyjnych związanych z koloniami w Afryce. Sądzę, że powinniśmy zrobić wątek dotyczący marynarki, statków, albo związków taktycznych, lub według typu okrętów...
A w między czasie możemy pomyśleć, nad budową lotnisk i fabryk samolotów oraz sterowców.