Pkt 1
Ustanawiam następującą hierarchię urzędów honorowych:
Arcykanclerz Niemiec-Erzkanzler für Deutschland
Arcymarszałek Niemiec-Erzmarschall für Deutschland
Arcyskarbnik Niemiec-Erzschatzmeister für Deutschland
Arcykomornik Niemiec-Erzkämmerer für Deutschland
Arcypodczaszy Niemiec-Erzmundschenk für Deutschland
Arcystolnik Niemiec-Erztruchseß für Deutschland
Arcychorąży Niemiec- Erzbannerträger für Deutschland
Pkt 2
Postanawiam że urzędy o których mowa w pkt.1 mogą być nadawane jedynie władcą krajów koronnych Cesarstwa
Z uwagi na brak istniejących traktatów i umów międzynarodowych pomiędzy Cesarstwem Niemieckim oraz sporą ilością państw mikroświata, celem nawiązania przyjaznych stosunków z owymi państwami i promowania braterstwa między mikronacjami:
Pkt 1
Niniejszym upoważniam Jego Wielkoksiążęcą Mość Friedricha von Baden do reprezentowania Cesarza Niemieckiego, a tym samym całego Cesarstwa Niemieckiego wobec państw trzecich.
Pkt 2
Ustanawiam tym samym Jego Wielkoksiążęcą Mość Friedricha von Baden moim Posłem Nadzwyczajnym i Pełnomocnym. Czynię też wiadomym wszem i wobec, że Poseł mój uprawniony jest występować w imieniu Cesarstwa Niemieckiego do czasu powołania ambasadora w państwach trzecich.
Pkt 3
Dekret wchodzi w życie z dniem ogłoszenia.
Podpisano w Berlinie, 28 September 1886
August I
Cesarz Niemiecki
JCM August von Hohenzollern
z łaski Bożej cesarz niemiecki, król Prus, etc... etc...
Z uwagi na brak istniejących traktatów i umów międzynarodowych pomiędzy Cesarstwem Niemieckim oraz sporą ilością państw mikroświata, celem nawiązania przyjaznych stosunków z owymi państwami i promowania braterstwa między mikronacjami:
Pkt 1
Niniejszym upoważniam Jego Królewską Mość Karla von Wettin do reprezentowania Cesarza Niemieckiego, a tym samym całego Cesarstwa Niemieckiego wobec państw trzecich.
Pkt 2
Ustanawiam tym samym Jego Królewską Mość Karla von Wettin moim Posłem Nadzwyczajnym i Pełnomocnym.
Czynię też wiadomym wszem i wobec, że Poseł mój uprawniony jest występować w imieniu Cesarstwa Niemieckiego do czasu powołania ambasadora w państwach trzecich.
Pkt 3
Dekret wchodzi w życie z dniem ogłoszenia.
Podpisano w Berlinie, 28 September 1886
August I
Cesarz Niemiecki
Na podstawie art. 31 oraz art. 33 Konstytucji Cesarstwa Niemieckiego uchwalam co następuje:
Pkt 1
Podtrzymuje się uznanie państwowości Księstwa Sarmacji, Królestwa Santery, Królestwa Turetii, Rzeczypospolitej Obojga Narodów, Królestwa Skarlandu, Królestwa Bornfostu, Carstwa Brodrii.
Pkt 2
Uznaje się państwowość Kotliny Edelweiss przez Cesarstwo Niemieckie.
Pkt 3
Uznaje się państwowość Państwa Kościelnego Rotria przez Cesarstwo Niemieckie.
Pkt 4
Uznaje się państwowość Palatynatu Leocji przez Cesarstwo Niemieckie.
Pkt 5
Uznaje się państwowość Republiki Bialeńskiej przez Cesarstwo Niemieckie
odpisano :
August ICesarz Niemiec
Berlin 1887