Wieści z zagranicy
- Aleksandr Romadonow • Stempel
- wyksztalcenie: Wyższe
Re: Wieści z zagranicy
Chociaż jedna mikronacja, nie dyskredytująca działalności nowego państwa na starcie. Dzięki Wam za dobre słowo! 
Z Bożej Łaski Cesarz i Samodzierżca Rusowii
- Friedrich von Baden • Stempel
- Generaloberst

-
Odznaczenia Pruskie
Odznaczenia Bawarskie
Odznaczenia Saskie
Odznaczenia Badeńskie
Leocja i Edelweiss podpisały Traktat tworzący Pakt Nowobrzeski (wieść z dnia 13 sierpnia 1923 r.) Strona Edelweiss ratyfikowała go. Prócz Edelweiss i Leocji do Paktu mogą dołączyć inne państwa, o ile zostaną zaproszone, tudzież ich wniosek zostanie rozpatrzony pozytywnie.
Ten Pakt, jest takim mikronacyjnym nawiązaniem do realowego Paktu Północnoatlantyckiego. Powstało zatem nasze wirtualne NATO, jednak przed kim chcieliby się bronić?
Swoją drogą szkoda, że kiedy był zjazd vaarlandu to nie powołano Rady Vaarlandu / Paktu Vaarlandzkiego.
Ten Pakt, jest takim mikronacyjnym nawiązaniem do realowego Paktu Północnoatlantyckiego. Powstało zatem nasze wirtualne NATO, jednak przed kim chcieliby się bronić?
Swoją drogą szkoda, że kiedy był zjazd vaarlandu to nie powołano Rady Vaarlandu / Paktu Vaarlandzkiego.
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc

- Karol Józef Wittelsbach • Stempel
- Generalleutnant

-
Odznaczenia Bawarskie
Odznaczenia Badeńskie
Wasza Wielkoksiążęca Mość, zawsze można zwołać kolejny Zjazd Vaarlandu, albo konferencję w Berlinie, na której można by poruszyć ten temat. Problemem pozostaje jedynie to, że Rzeczpospolita jest bez władcy prawdopodobnie do końca miesiąca, a państwa takie jak Bizancjum i Turetia miały ostatnio problem z hostingiem, domeną. Poza tym należałoby zbadać, co się dzieje w Santerze, oraz napisać do Skarlandu. Ostatnio na naszym kontynencie pojawiła się także Republika Ludowego Szczęścia, ją również wypada zaprosić.
Jak zatem Wasze wysokości widzą jest kilka spraw jakie należałoby wziąć pod uwagę i rozważyć, przed organizowaniem, zapraszaniem na konferencje lub zjazdy.
Jak zatem Wasze wysokości widzą jest kilka spraw jakie należałoby wziąć pod uwagę i rozważyć, przed organizowaniem, zapraszaniem na konferencje lub zjazdy.
Karol Józef
z łaski Bożej król Bawarii,
hrabia palatyn Renu,
książę Bawarii, Frankonii i w Szwabii

hrabia palatyn Renu,

- Zygmunt Szuman • Stempel
- Leutnant

- wyksztalcenie: średnie
-
Odznaczenia Bawarskie
Jeśli by taki zjazd albo konferencja miała odbyć się w Berlinie to z chęcią pomógłbym przy organizacji.
Zaś korzystając z możliwości pragnę poinformować, że przeglądając nowiny Pollinu natknąłem się na:
I Zjazd Paktu Bundżadarskiego
a także na rozmowę na temat stworzenia języka nordackiego. Obie wieści tyczą się co prawda innego kontynentu, ale ciekawe jest, że zjazd odbywa się po niedawnym ogłoszeniu Paktu Nowobrzeskiego. Choć jest to z pewnością przypadek, ale za to ciekawy przypadek, zbieg okoliczności.

Zaś korzystając z możliwości pragnę poinformować, że przeglądając nowiny Pollinu natknąłem się na:
I Zjazd Paktu Bundżadarskiego
a także na rozmowę na temat stworzenia języka nordackiego. Obie wieści tyczą się co prawda innego kontynentu, ale ciekawe jest, że zjazd odbywa się po niedawnym ogłoszeniu Paktu Nowobrzeskiego. Choć jest to z pewnością przypadek, ale za to ciekawy przypadek, zbieg okoliczności.
- Generaloberst

-
Odznaczenia Pruskie
Odznaczenia Bawarskie
Odznaczenia Saskie
Odznaczenia Badeńskie
To jest na pewno przypadek i zbieg okoliczności. Żaden z paktów nie był zawarty przeciwko jakiemuś państwu. Pakt Bundżadarski zrzesza państwa byłego Carstwa Brodryjskiego. Zaś Pakt Nowobrzeski jest jak napisałem "takim mikronacyjnym nawiązaniem do realowego Paktu Północnoatlantyckiego." Na razie w tym naszym v-NATO jest jedynie Leocja i Edelweiss, może będzie więcej państw, lecz nie zauważyłem jak na razie żadnych publicznych dyskusji na ten temat. Dla tej organizacji (Pakt Nowobrzeski) byłoby najlepiej jakby brało w tym udział jak najwięcej państw Mikronacyjnych aby to miało sens, bo na razie w dwa państwa to taka zabawa traci sens. Z drugiej strony taki Pakt nie ma też sensu jeśli nie ma za bardzo wroga. Chyba, że państwa członkowskie zamierzają sobie takich wrogów narobić. Co może być nie szczególnie trudne, patrzcie sprawa z Nową Kurlandią. Nie mniej jeśli miałbym wybierać "ZA" dalszą integracją międzynarodową, albo przeciw, to uważam, że powinniśmy rozważyć opcję dołączenia do tego "v-NATO"

- Karol Józef Wittelsbach • Stempel
- Generalleutnant

-
Odznaczenia Bawarskie
Odznaczenia Badeńskie
Również pragnąłbym wyrazić swoje poparcie i wsparcie przy organizacji międzynarodowych, czy też jedynie kontynentalnych eventów.
Prócz tego popieram pomysł wejścia w skład tej nowej organizacji. Mam na myśli Pakt Nowobrzeski.
Prócz tego popieram pomysł wejścia w skład tej nowej organizacji. Mam na myśli Pakt Nowobrzeski.
Karol Józef
hrabia palatyn Renu,

hrabia palatyn Renu,

- Generaloberst

-
Odznaczenia Pruskie
Odznaczenia Bawarskie
Odznaczenia Saskie
Odznaczenia Badeńskie
W Santerze omawiana jest pewna propozycja jaką złożyłem władzom Santery: https://regno.forumpolish.com/t626p25-i ... enatu#7327

- Generaloberst

-
Odznaczenia Pruskie
Odznaczenia Bawarskie
Odznaczenia Saskie
Odznaczenia Badeńskie
26 sierpnia br. o godzinie 20:00 na Discordzie Lumerii, odbędzie się koronacja Rafała I Jana, władcy Lumerii i Baridasu.
Link do DC: https://discord.gg/8qbS7x6En
Link do DC: https://discord.gg/8qbS7x6En

- Zygmunt Szuman • Stempel
- Leutnant

- wyksztalcenie: średnie
-
Odznaczenia Bawarskie
- August von Hohenzollern • Stempel
- Feldmarschall

-
Odznaczenia Pruskie
Odznaczenia Bawarskie
Odznaczenia Saskie
Odznaczenia Wirtemberskie
Odznaczenia Badeńskie
Ja nie mam discorda i jestem na urlopie że słabym dostępem do internetu.
Może Pan w imieniu Cesarstwa się tam pojawi?
Może Pan w imieniu Cesarstwa się tam pojawi?
JCM August von Hohenzollern
z łaski Bożej cesarz niemiecki, król Prus, etc... etc...
z łaski Bożej cesarz niemiecki, król Prus, etc... etc...