W RON tak to obmyślili, że jest sobie w Rzymie Papież, który jest głową kościoła, a także istnieją wirtualni kapłani posługujący w kościołach w majątkach szlacheckich. To oznacza pełną narrację kwestii religijnych. Podobnie jak u nas. My też uważamy (przynajmniej v-katolicy), że jest Papież w Rzymie i ja mam Arcybiskupa wirtualnego w moim Fryburgu.
Oto link dla zainteresowanych.: https://rzeczpospolitaobojganarodow.pl/ ... 908#p67576
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
Popieram Jego Wielkoksiążęcą Mość.
Teraz, jako król bawarski mając gotowy wątek może się bardziej zaangażuję w tego typu narrację.
Z innej beczki: w RON znów złapano domniemanego klona pana Potockiego/wielkiego księcia Fryderyka. Jeśli to była prawda to jestem zdziwiony że do tego doszło. Na pewno takie zachowanie nie przysłużyło się dobru Rzeszy. Jeśli nie to przepraszam za niepotrzebne oskarżenia.
Karl II,
v G.G. König von Sachsen
Großherzog von Sachsen-Weimar-Eisenach
Herzog von Sachsen-Meiningen, Sachsen-Altenburg, Sachsen-Coburg und Gotha
Fürst von Waldenburg
Landgraf von Thüringen
Markgraf von Oberlausitz,
Karl von Wettin pisze: ↑03 lut 2023, 18:31
Z innej beczki: w RON znów złapano domniemanego klona pana Potockiego/wielkiego księcia Fryderyka. Jeśli to była prawda to jestem zdziwiony że do tego doszło. Na pewno takie zachowanie nie przysłużyło się dobru Rzeszy. Jeśli nie to przepraszam za niepotrzebne oskarżenia.
Jestem mocno zdziwiony, gdyż od czasu gdy napisałem moje wyjaśnienia i przeprosiny nie wchodziłem do RON pod żadną postacią ani nie zakładałem nowych kont. A w ostatnich dniach w mikronacjach bywałem jedynie przez chwilę i to tylko w Cesarstwie. Także jakiekolwiek próby łączenia mnie z jakimiś nowymi klonami to pomówienie i niedorzeczność. Po tym co zrobiłem jako Potocki dostałem nauczkę i już nie tworzę klonów.
Ale ci w RON mają jakieś dziwne przyćmienia mózgowe. Jakim niby cudem mógłbym zrobić klona, który ma tylko w jednym poście z roku 2021 podobne IP do mojego obecnego jaki mam na koncie Friedrich, skoro Friedrich powstał w roku 2022. Pojawił się dopiero stosunkowo niedawno w RON, a konto to jak i cała ta tożsamość powstała już na nowym komputerze, korzystającym z nowego internetu z nowego telefonu. Nie ma mowy o jakimś łączeniu Potockiego z Badenem, jak i łączenia mojej obecnej postaci Friedricha von Badena z jakimiś nowymi klonami. TO jest bardzo krzywdzące. Teraz idzie kolejna fama że niby jakieś klony robię. I jak mam niby to udowodnić. Dostępu do RON nie mam. Zaś i tak większość mi nie wierzy. W takiej sytuacji ktoś kto pragnie ukazać skruchę i nawrócenie jest automatycznie odpychany i zmarginesowany. Może nie jestem najlepszym psychologiem ale zdaje mi się, że takie zachowanie nie służy procesowi resocjalizacji naprawy duchowej. Takie akcje tylko dodatkowo utwierdzają człowieka, że może nie warto być dobry i starać się, bo skoro nikt ci nie uwierzy to po co. W świecie nie chodzi tylko o to aby być w porządku ze sobą, bo wtedy można być samemu ze sobą a samotność nie służy człowiekowi, który jest istotą stadną. Dlatego też ludzie często są konformistami i ulegają tłumowi krzycząc razem jedno hasło. Dlatego pewnie teraz wszyscy solidarnie powiedzą, że ten co kiedyś zrobił źle to będzie dalej robił źle. W mikroświecie należy wybaczyć tylko tym co są obywatelami sarmacji, albo są obieżyświatami jak Piechota. Inni nie zasługują na wybaczenie.
Zabawne jest czasem to, że osoby mówiące, że nic do mnie nie mają, czasami piszą takie posty albo wiadomosci na discordzie jakby mieli mnie ciągle za wroga i mnie totalnie nie lubili. Czy coś im się stało w realu? Ktoś im jakąś krzywdę wyświadczył, że teraz w jakiejś grze w internecie nie potrafią wybaczyć? Jeśli ktoś nie jest chrześcijaninem czy katolikiem, to czy niewierni, ateiści to już nie znają słowa wybaczenie/przebaczenie/ miłosierdzie? A ci co sie uważają ze wierzących i chrześcijan to chyba totalnie nie rozumieją na czym ta wiara polega. Chrystus wybaczył tym co go zabili, a tu jakiś dziadek czy student nie umie wybaczyć komuś kto założył kilka kont. Ludzie w jaką stronę idzie świat...
August von Hohenzollern pisze: ↑06 lut 2023, 11:37
Panowie z Rotrii są niezadowoleni, że RON powstała nowa religia. Atakują jak mogą
Wydaje mi się że Kościół Święty to rzecz następcza. Cała "impreza" zaczęła się od gróźb w stronę sprzymierzonego z Rzeczpospolitą Urbino.
Karl II,
v G.G. König von Sachsen
Fürst von Waldenburg
Landgraf von Thüringen
Musimy pamiętać bez względu na wszystko, że z RON mamy umowy międzynarodowe zawarte. Dlatego w potencjalnym narracyjnym konflikcie winniśmy stanąć po stronie naszego kontynentu.
Przede wszystkim to po stronie RON stoi słuszność.
Karl II,
v G.G. König von Sachsen
Fürst von Waldenburg
Landgraf von Thüringen